Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΡΤΑ....

Βορειοευβοιώτικο ήθος!

Τίποτε δεν σου δίνει το δικαίωμα να φέρεσαι με απρέπεια, όταν ο αντίπαλος σε σέβεται και σε τιμάει στην έδρα που σε φιλοξενεί. Αυτή την απλή και λογική τακτική φαίνεται να ακολούθησε και η Εν. Ιστιαίας στο επίμαχο ματς με τα Κριεζά, πράγμα που την καθιερώνει στις συνειδήσεις του φίλαθλου κόσμου της Εύβοιας σαν ένα καθωσπρέπει σωματείο. Βλέπει δηλαδή ακόμη κι ο λιγότερο παρατηρητικός, ότι πέρα από την αγωνιστική άνοδο και τον διεκδικητικό χαρακτήρα, η ομάδα του Λάμπρου Σπίντζου διαθέτει κι ένα ήθος που σε ανάλογες περιπτώσεις θα ζήλευαν ακόμη και οι γηπεδούχοι εκείνου του αγώνα που πλέον έχουν εμπλακεί σε περιπέτειες.


Ο σφυγμός του οπαδού!

Η δημόσια συμπεριφορά του Ν. Παντέλη υπήρξε μέχρι πρότινος σχολιασμένη με τα πιο κολακευτικά λόγια κι όσοι τον είχαν από κοντά, απολάμβαναν την γεμάτη αφοσίωση στον Α.Ο.Χ. στάση του. Κανείς δεν θα μπορούσε να εκφραστεί με κουβέντες του τύπου «στείρος επαγγελματισμός» ή «κάνει απλά την δουλειά του». Εκ των υστέρων όμως, φάνηκε ότι ο κόουτς ήξερε και να ελέγχει και να κατευθύνει τις γνώμες των τρίτων προς ίδιον όφελος. Τι θέλουμε να πούμε; Απλά ότι είχε πιάσει τον σφυγμό του οπαδού και ήξερε τις ευαισθησίες του και ποντάροντας πάντα σε αυτές τις ευαισθησίες αύξανε τις συμπάθειες στο πρόσωπό του.

Κινήσεις μαέστρου ο κυρ Νίκος

Παίζει μεγάλο ρόλο να είναι κανείς μαέστρος της δημόσιας εικόνας του. Ο Παντέλης ασκούσε μία επήρεια διαδραστική σε όλα τα επίπεδα των φιλάθλων και των παραγόντων, διοχετεύοντας προς τα έξω κάθε γηπεδική ή εξωγηπεδική του κίνηση. Τόσο που οι οπαδοί του Α.Ο.Χ. δεν λαμβάνουν υπ’ όψιν πόσο ωφελήθηκε ο κυρ Νίκος, τότε που χωρίς συμβούλιο κράτησε την ομάδα στη Γ’ Εθνική, παλεύοντας ταυτόχρονα να αλλοιώσει επί τα χείρω τις συμπεριφορές Κορλού-Πολυκράτη.

Τα παιχνίδια της τύχης

Και για να τελειώνουμε με το ψυχογράφημα Παντέλη, πρέπει να επισημάνουμε ότι κατά βάση η επήρειά του στον κόσμο, υπήρξε μόνον επιδερμική μετά το ξάφνιασμα της …εσπευσμένης αποχώρησής του. Δεν ήταν παρά μία αίσθηση επαφής που δημιουργεί τάσεις προσέγγισης. Πουθενά όμως ούτε έναν υπαινιγμό ήθους, ποιότητας, ή εμπιστοσύνης. Για μεγάλη του τύχη, τότε, τον διαδέχθηκε ο Ηλίας Φυντάνης που από κοινού με την διοίκηση Λάμπρου ξεπούλησαν δεξιά κι αριστερά τη μισή ομάδα. Η τύχη και τότε παίζοντας τα δικά της παιχνίδια τον καθιέρωσε στην Χαλκίδα σαν τον προπονητή ορόσημο.

Αυτό που απομένει

Δεν είναι η πρώτη φορά που η έντονη συμπεριφορά της κας Ματίνας Ρέτσα, της μοναδικής γυναικείας προεδρίας στα τοπικά ποδοσφαιρικά δρώμενα απασχολεί τα ΜΜΕ και γίνεται αντικείμενο σχολιασμού. Άλλοι μιλούν για πυγμή, αποδίδοντας στην προσωπικότητά της θάρρος και αποφασιστικότητα. Άλλοι πάλι μιλούν για παντελή έλλειψη κόσμιας συμπεριφοράς, που αγγίζει τα όρια του θράσους. Απομένει να πάρουμε τώρα και μία ιδέα για τα ποσοστά της ευελιξίας της, αφού έχει να χειριστεί την υπόθεση Βρακά με τόσα επιβαρυντικά στοιχεία να απειλούν το σωματείο του Α.Ο. Κριεζών. Επειδή σε αυτά τα θεσμικά πλαίσια του ερασιτέχνη ο ΚΑΠ δεν προβλέπει καμία ασυλία.

Με δύο μέτρα και δύο σταθμά οφείλει η Ένωση να διευθετήσει την υπόθεση του Α.Ο. Κριεζών, πρέπει δηλαδή να προστατεύσει και τα δίκαια του διαιτητή, αναγνωρίζοντας τις πιθανότητες του ανθρώπινου λάθους, αλλά και να μην αγνοήσει τις θυσίες και τα τρεχάματα μέχρι τώρα του Δ.Σ. της ομάδας, προκειμένου να έχει μία ομάδα με δυναμικές πρωταθλητισμού. Όποιες κι αν είναι οι αποφάσεις της ΕΠΣ Εύβοιας, όμως δεν θεωρούνται τελεσίδικες κι αυτό θα πάρει χρόνο, για τις τελεσίδικες κυρώσεις που θα εφαρμοστούν.

Όσα δεν έδιναν τα πρώτα 5 χρόνια!

Πολύ πιο αισιόδοξα απ’ ότι αναμενόταν το ξεκίνημα του Α.Ο. Κύμης στην Εθνική Ερασιτεχνική. Βέβαια στον γνωστό για την οικονομική του άνεση σύλλογο μεγάλο ρόλο παίζει και η άνεση με την οποία κινείται στην ευρύτερη αγορά των μεταγραφών. Σίγουρα, όμως δεν οφείλεται μόνον σε αυτήν την παράμετρο η καλή και με το παραπάνω πορεία του κατ’ ευθείαν στα βαθιά του περιφερειακού. Εξάλλου πολλά δαπανούσε ο συμπαθής για τις προσπάθειές του σύλλογος και πριν, όταν για μία πενταετία επιχειρούσε να σπάσει το φράγμα του Α’ τοπικού. Φαίνεται όμως ότι η πρόσληψη Ντόβολη έλυσε ως διά μαγείας όλα αυτά τα προβλήματα, ξεπερνώντας τα σαν να ήταν απλά και μόνον διαδικαστικά!

Περί οριακών αποφάσεων!

Είναι πολύ νωπό για να ξεχαστεί το τρίδυμο των πέναλτι από τον Α.Ο. Ν. Αρτάκης. Σε μία ομάδα σαν την Ε. Ιστιαίας, όπως τουλάχιστον παρουσιάζεται εφέτος, ακόμη και οι πιο προσεκτικοί διαιτητές, όσο κι αν είναι σωστές τόσο οριακές αποφάσεις (τρεις φορές η εσχάτη) πρέπει να σφυρίζονται με φειδώ, αφού εδώ δεν μετράει μόνον το σφάλμα του αμυντικού, αλλά μπαίνει στην ζυγαριά και τα πόσα χρόνια είχε η Βόρεια Εύβοια να παρουσιάσει ομάδα με τέτοιες δομές στην Α1. Οι γνωρίζοντες κατανοούν.

Κρίση στους «κυανοκίτρινους»

Λέτε το ξαφνικό που ενέκυψε απρόβλεπτα με τις αποχωρήσεις ποδοσφαιριστών στον Α.Ο. Αλατσάτων (τρεις μέχρι στιγμής) να είναι η μόνη αιτία των τελευταίων κακών εμφανίσεων της ομάδας τόσο στα εντός, όσο και στα εκτός έδρας παιχνίδια. Κι αν οφείλεται μόνον σε αυτές γιατί εναλλακτικές λύσεις, ώστε να μην διασαλευτεί η ηρεμία και η απρόσκοπτη εξέλιξη στην πορεία των «κυανοκίτρινων» μεσούντος του πρωταθλήματος; Αυτά δεν μπορούσε να τα διανοηθεί ο Γιαννάκης, ότι θα συμβούν, όταν δεν δεχόταν την πρόταση της διοίκησης για να αναλάβει την ομάδα. Και τώρα καλείται να σώσει όχι μόνον την αγωνιστική αξιοπρέπεια του συνόλου, αλλά και την δική του, εφευρίσκοντας λύσεις της τελευταίας στιγμής.

Το απαιτεί η ιστορία!

Επειδή μέσα στον χρόνο το όνομα του Α.Ο. Αλατσάτων βαραίνει και επειδή σε αυτή την γειτονιά υπάρχει ποδοσφαιρικό μυαλό που κρίνει αλάνθαστα και αξιολογεί το θέμα της αναπλήρωσης των κενών θέσεων πρέπει να βρει γρήγορα λύσεις αξιόπιστες και εγγυητικές έως ότου τελειώσει ο φετινός μαραθώνιος. Και του χρόνου; Έχει ο θεός…

Ο Ανδρέας της ψυχραιμίας

Με την ψυχραιμία που χαρακτηρίζει τους έμπειρους στον χώρο παράγοντες, αλλά και μία υπομονή που επιδεικνύει στις δύσκολες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, ο Ανδρέας Αθανασόπουλος, φαίνεται να ξέρει που βαδίζει μαζί με τον Απόλλωνα Ερέτριας. Τα πράγματα, λόγω της ευμετάβλητης φύσης του αθλήματος, ούτε ήταν ούτε θα είναι εύκολα για τον ηγέτη του Δαφνοφόρου κι αυτό το γνώριζε εξ αρχής ο πρόεδρος. Όμως όπως αποκαλύπτουν οι γενικότερες συμπεριφορές του, γνωρίζει επίσης και ποια στοιχεία έπρεπε να απομακρυνθούν εξ αρχής απ’ την ομάδα και ποια νέα στελέχη μπορούσαν να προσφέρουν. Και στα δύο, όπως δείχνουν τα πράγματα πέτυχε διάνα.

Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου

Όταν μετά το παιχνίδι με τον ΑΠΚΟ Δροσιάς είχαμε πει με βεβαιότητα ότι ο Ολυμπιακός Χαλκίδας, θα δείξει τις πραγματικές αρετές του, μόλις συνειδητοποιήσει για τα καλά το περιβάλλον στο οποίο αγωνίζεται, οι πιο πολλοί γελούσαν με κατανόηση για την υπέρμετρη, όπως την έλεγαν, αισιοδοξία μας.
Ο καιρός πέρασε γρήγορα κι οι απανωτές ατυχίες του «θρύλου» τον ήθελαν ξεγραμμένο απ’ τα κατάστιχα της Α1 φέτος. Ώσπου το πλήρωμα του χρόνου ήρθε, κι από διαψευσμένοι, βρεθήκαμε στην θέση των περισσότερο δικαιωμένων από την ομάδα του Τάκη Ακριτίδη που ξέρει να εμπνέει με την στάση της απέναντι στα δύσκολα και στα κακόβουλα προγνωστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου