Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Έχουμε την άποψη ότι…

Σενάρια παρατεταμένης εξάρτησης!

Τόσος χαμένος χρόνος για το τίποτε. Τόσες προγραμματικές δηλώσεις για μία ψευδαίσθηση αισιοδοξίας κατέρρευσαν στην στιγμή. Δεν έχουν περάσει ούτε είκοσι μερόνυχτα απ’ την δημοσίευση του προηγούμενου σχολίου («Μετά φανών και λαμπάδων» ΕΥΒΟΪΚΑ ΣΠΟΡ Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011) που υπογράμμιζε, γνωρίζοντας το παρελθόν της θητείας Παντέλη στον ΑΟΧ και την διαχείριση της δημόσιας εικόνας του που ο ίδιος είχε φροντίσει τις λεπτομέρειές της. Επειδή θεωρήθηκε λογικό ότι επιφυλάξεις πάντα πρέπει να υπάρχουν.

Για μία ακόμη φορά η διοίκηση του Α.Ο. Χαλκίς λειτούργησε-σε ότι αφορά την επιλογή και την κατάθεση της εμπιστοσύνης της-χωρίς έρευνα και χωρίς μέθοδο πριν ανακοινώσει πανηγυρικά την πρόσληψη του Νίκου Παντέλη, ενός επαγγελματία τεχνικού πρωτόδικα απαλλαγμένου από το πολύκροτο σκάνδαλο των στημένων αγώνων. Αυτή την λέξη κλειδί ποτέ δεν την χρησιμοποίησε ο Α.Ο.Χ. Πρωτόδικα. Κι εξετέθη η διοίκηση ως προς την επιλογή της…
Βέβαια η επίσημη δικαιολογία του ίδιου, ότι οικογενειακοί λόγοι υπαγορεύουν την άρον-άρον αποχώρησή του δεν έπεισε ούτε τους αφελείς, αφού την κατέπνιξαν τα μέχρι εκείνη την στιγμή υποβόσκοντα σενάρια, απόρροια του πρωτόδικα, που κανείς δεν έλαβε υπ’ όψιν.
Ο Παντέλης, έως ότου τελεσιδικήσει η υπόθεσή του στα Β’θμια δικαστήρια, σαφώς κι έχει ανάγκη ισχυρής υπερασπιστικής τεκμηρίωσης που θα εξασφαλίσει την αθωότητά του. Αυτή είναι και η λογική ακολουθία των τυπικών συνειρμών και ως επί το πολύ αναμφισβήτητη.
Λένε, λοιπόν, τα σενάρια ότι ο προπονητής των 25 ημερών έπρεπε να υπακούσει και να πραγματοποιήσει επιθυμίες τρίτων που πίεζαν ασφυκτικά, προκειμένου ο λαοφιλής στον Α.Ο.Χ. Παντέλης να ασχοληθεί στο αντικείμενό του, με ομάδα του κέντρου. Κι όταν οι πιέσεις προέρχονται-πάντα κατά τα σενάρια-από άτομα του υπερασπιστικού κύκλου, τότε αποκαλύπτεται η βαθύτερη πρόθεση της ανάγκης. Της εξάρτησης αυτής που μεταλλάσσει τις αξίες τύπου Παντέλη σε πομφόλυγες.

Σ.Λ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου