Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Αυτόχειρας Γυμναστικός!


ΝΕΑ ΗΤΤΑ ΣΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΛΙΟΝ ΜΕ 63-65 ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΖΩΝΗ Η ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ.

Δεν λέει να ανακάμψει ο Γυμναστικός, που για μία ακόμη φορά έχασε ένα δικό του παιχνίδι στα τελευταία δευτερόλεπτα και τώρα πλέον το άγχος αρχίζει να πιέζει αφόρητα, αφού οι αγωνιστικές περνούν, η ομάδα δεν κερδίζει και η περίπτωση του υποβιβασμού πλησιάζει επικίνδυνα.
Το ξεκίνημα ήταν καλό, το τέλος όμως του αγώνα είχε τάσεις αυτοχειρίας για τους γηπεδούχους που είχαν πολλές ευκαιρίες να πάρουν το ματς, αλλά οι λάθος επιλογές διαδέχονταν η μία την άλλη και στο τέλος το άγχος «έπνιξε» τους παίκτες του Λιόγα, που γνώρισαν την ήττα με 63-65.
Ο Γυμναστικός μπήκε φουριόζος στο ματς, προηγήθηκε 10-0 με κύριο εκφραστή στην επίθεση τον Φωτίου, όμως το Ίλιον μπλόκαρε το επιθετικό ατού των γηπεδούχων, σιγά-σιγά ροκάνισε την διαφορά και ξαναμπήκε σχετικά γρήγορα στην διεκδίκηση της νίκης.
Έτσι οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ από ένα σημείο και μετά, με το ημίχρονο να τελειώνει 37-35 υπέρ των γηπεδούχων.
Στη γ’ περίοδο λάθος επιλογές των παικτών του Λιόγα έδωσαν την δυνατότητα στο Ίλιον να περάσει μπροστά, όμως όταν άλλαξε το σχήμα ο προπονητής του Γυμναστικού έλεγξε τα ριμπάουντ και βγάζοντας αιφνιδιασμούς με κύριο εκφραστή τον Κατσούλα, ξέφυγε με 50-44.
Οι γηπεδούχοι διατήρησαν ένα σταθερό προβάδισμα στο σκορ και στο 7’ 30’’ πριν τη λήξη με 1/2 βολές του Φωτίου, ξέφυγαν με 59-50 που ήταν και η μεγαλύτερη διαφορά της επανάληψης.

Σωρεία λαθών

Από εκείνο το σημείο και μετά ο Γυμναστικός έχασε την ψυχραιμία του, είχε λάθος επιλογές στην επίθεση και το άγχος κυρίευσε τους παίκτες του που είδαν την διαφορά σιγά-σιγά να ροκανίζεται.
Όλοι έψαχναν τον Φωτίου, που σε εκείνο το σημείο είχε 0/5 σουτ και το Ίλιον με επιμέρους σκορ 0-7 μείωσε σε 59-57.
Ο αγώνας έγινε θρίλερ και ήταν ξεκάθαρο πως θα κρινόταν στην λεπτομέρεια, στο λάθος που θα στοίχιζε σε όποιον το έκανε.
Στο τελευταίο λεπτό οι φιλοξενούμενοι με 2/4 βολές σε δύο διαδοχικές επιθέσεις ισοφάρισαν 63-63.
Ο Καπελέρης αστόχησε σε τρίποντο και στα 9 δευτερόλεπτα ο Σπηλιώπουλος κέρδισε βολές από φάουλ που του έκανε ο Γεωργίου.
Ευστόχησε και στις δύο, δίνοντας το προβάδισμα στο Ίλιον με 63-65 και στην τελευταία επίθεση ο Γεωργίου που ήταν ο μοιραίος παίκτης αστόχησε σε σουτ τριών πόντων με τον Κατσούλα να διεκδικεί και να παίρνει το ριμπάουντ, αλλά να μην προλαβαίνει να σουτάρει, με τους φιλοξενούμενους να πανηγυρίζουν μία μεγάλη και ανέλπιστη ως ένα σημείο νίκη.
Από τον Γυμναστικό που πνίγηκε στο άγχος ξεχώρισε μόνο ο Κατσούλας.
Από το Ίλιον πολύ καλή απόδοση είχαν οι Μπέλλος, Σπηλιώπουλος και Σολωμός.
Διαιτητές του αγώνα ήταν οι Καραλής-Προτούλης.
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 18-14, 37-35, 53-50, 63-65.
ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ (Λιόγας): Γεωργίου 3, Φωτίου 17 (3), Πούλος 2, Κατσούλας 16 (2), Καπελέρης 5, Σαμουρέλης 16 (2), Βελισσαράκος 2, Μπακάμης 2, Αγγέλου.
ΕΝ. ΙΛΙΟΥ (Καρακώστας): Μπέλλας 11 (2), Σπηλιώπουλος 11 (1), Σολωμός 12, Στρατομήτρος 11 (1), Σαρικάς 8, Λοίζος 6, Καραγιώργος 6 (1), Σκαλωμένος, Καλαμάρας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου