Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

«Ο αγώνας …της δεκαετίας στην Χαλκίδα!»

Δεκάδες αθλητές – αναβάτες και εκατοντάδες λάτρεις του αθλήματος συνέρρευσαν την πρ. Κυριακή (20/3) στο ΠΕΙ Δοκού και στις εξαιρετικές εκεί εγκαταστάσεις της πίστας μηχανοκίνητου αθλητισμού, για την συμμετοχή των πρώτων στην 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος Ελλάδας στο motocross (διοργάνωση ΑΜΟΤΟΕ) και την θέαση των δεύτερων της εναρκτήριας φετινής συναρπαστικής και αμφίρροπης αναμέτρησης.
Τρεις ήταν οι κύριες κατηγορίες, 150 – 250 και 450 κ.ε. και παραστάσεις στην πίστα από εκκολαπτόμενους αυριανούς πρωταθλητές στις κατηγορίες «μίνι» και «τζούνιορς».
Η μεσαία κατηγορία των 250 κ.ε. (MX1), που διεξήχθη σε δύο «κούρσες», με... τρίωρη διαφορά της μίας από την άλλη, συγκέντρωσε το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, λόγω της μεγαλύτερης συμμετοχής από πλευράς κορυφαίων αναβατών, αλλά και του έντονου συναγωνισμού μεταξύ των συμμετεχόντων. Ο «δικός μας» Σπύρος Κοσμάς (ΚΤΜ) πρώτευσε στο 2ο σκέλος και ακολούθησαν οι Δημ. Κοντολέτας (1ος στο 1ο σκέλος με Yamaha) και Μιχ. Παναγιωτόπουλος (Yamaha).
Στην κατηγορία «open» κέρδισε με μεγάλη διαφορά ο ασυναγώνιστος (και αυτός) Χαλκιδέος Νίκος Ανδρέου με Yamaha (πρωταθλητής το 2010). Πίσω του, στη 2η θέση, ο Δημήτρης Στούπας (Kawasaki) από τα Ψαχνά, που τον πίεσε ειδικά στο 1ο σκέλος. Εξαιρετική ήταν η εμφάνιση και του Παναγιώτη Παπίλα (Honda), που ήταν 4ος και 5ος αντίστοιχα (1ο – 2ο σκέλος) και του «τζούνιορ» Γιώργο (Gio) Γαβρίλη στην αντίστοιχη κατηγορία, καταλαμβάνοντας την 3η και την 4η θέση.
Τέλος, πλήρης ικανοποίηση, αντίστοιχη των στόχων τους και απ’ τους υπόλοιπους Χαλκιδέους αθλητές, σ’ επιτυχημένους για μία ακόμη φορά αγώνες που εντυπωσίασαν τους θεατές και επιβράβευσαν τους διοργανωτές (μεταξύ των οποίων και ο Πανταζής Ρούσσος), με τον ηλιόλουστο καιρό «σύμμαχο» όλων (επόμενος αγώνας στις 10/4 στα Τρίκαλα)… Στο τέλος πολλοί τόνιζαν ότι «ήταν ο καλύτερος αγώνας της δεκαετίας!»…
Για την ιστορία, οι 117 συμμετοχές αποτελούν ρεκόρ για την πίστα της Χαλκίδας!..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου