Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Αγανάκτηση και οργή στη Λάμψακο για την επίθεση στον Αντ. Παύλου!

Η εγκληματική, όπως έγκαιρα καταδίκασε στο προηγούμενο φύλλο και διαβάσατε στην επίσημη καταγγελία που εξέδωσε ο Ελλήσποντος, και βίαιη επίθεση στον ποδοσφαιριστή της ομάδας της Λαμψάκου Αντώνη Παύλου θα μας απασχολήσει απ’ ότι φαίνεται για καιρό, μιας και σκοπός του θύματος και του συλλόγου του Ληλάντιου πεδίου είναι να αποδοθούν ευθύνες και παραδειγματικές τιμωρίες, στο μέγεθος της ζημιάς που προκάλεσαν τα χτυπήματα, στον δράστη ή στους δράστες μετά τον αγώνα του πρ. Σαββάτου (12/3) με τον ΠΑΟ Κανήθου στο «Καλαμακίδη».
 
Στην ανακοίνωσή του, ο Ελλήσποντος κατονομάζει τον αλλοδαπό ποδοσφαιριστή των «μελανόλευκων» Τόμας Ρότα ως αυτουργό της βάναυσης επίθεσης στον Παύλου, αναφέροντας …συνεργούς του εξωγενείς του παιχνιδιού παράγοντες, χτυπήματα με σιδερογροθιά (μεγάλη η ζημιά άλλωστε στην κάτω γνάθο του θύματος…) και τέλος διαφυγή του θύτη πριν η αστυνομία επιμεληθεί του θέματος. Παράλληλα, οι άνθρωποι των φιλοξενούμενων κατήγγειλαν την συμπεριφορά των ομολόγων τους στον χαλκιδέικο σύλλογο, την προσπάθειά τους να προστατευτεί και να φυγαδευτεί ο Ρότα και γενικότερα ότι «δυναμίτιζαν» το κλίμα πριν το παιχνίδι.
Ο Παύλου διακομίστηκε άμεσα στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, όπου την περ. Τρίτη (22/3) προχώρησε σε χειρουργική επέμβαση για την αποκατάσταση του προβλήματος που αφορούσε την οστεοσύνθεση των μελών που αποτελούν την κάτω γνάθο, στην οποία του τοποθετήθηκαν τρεις λάμες!.. «Η ζημιά δυστυχώς ήταν μεγαλύτερη απ’ ότι περιμέναμε! Η βλάβη είναι τεράστια και είμαστε αγανακτισμένοι, οργισμένοι και …απορημένοι με τη βαρβαρότητα με την οποία χτυπούσε ο αλβανικής καταγωγής ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ και όχι μόνο τον ποδοσφαιριστή μας. Ήταν καθαρά μια εγκληματική ενέργεια μπροστά στα μάτια όλων!» ήταν τα όσα τόνισε ο πρόεδρος του Ελλήσποντου, Γιώργος Κουρκουμέλης, που τυγχάνει να είναι και γιατρός (ορθοπεδικός) στο Νοσοκομείο Χαλκίδας, έχοντας έτσι ένα λόγο παραπάνω στη ζημιά που προκάλεσαν τα χτυπήματα.
Ο Αντώνης Παύλου παρέμεινε και παρακολουθήθηκε τις τελευταίες μέρες μετά την εγχείρηση και πιθανότατα σήμερα Δευτέρα (28/3) θα πάρει εξιτήριο απ’ το Νοσοκομείο. Σίγουρα η ζωή του έχει επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό μετά τα προ εβδομάδας γεγονότα στην Κάνηθο, αλλά η …ζωή συνεχίζεται και μαζί η ανάγκη για να επιβληθούν οι ανάλογες κυρώσεις στους δράστες: «Όλα μου φάνηκαν προσχεδιασμένα, ξεκινώντας απ’ το κλίμα που είχαν καλλιεργήσει οι γηπεδούχοι πριν το ματς. Χωρίς να υπάρχουν κάποια προηγούμενα που να δικαιολογούν τέτοια επίθεση, ο Παύλου δέχθηκε αυτά τα βάναυσα χτυπήματα, που μας σόκαραν όλους, και ο δράστης με την ανοχή των ανθρώπων του ΠΑΟΚ κρύφτηκε στ’ αποδυτήρια και κατόπι το ‘σκασε απ’ τα παραθυράκια που υπάρχουν στην πίσω πλευρά τους! Η επίθεση έγινε και στον ποδοσφαιριστή Βαγγέλη Κωνσταντίνου, τον οποίο ωστόσο τρέξαμε και τον σώσαμε, ενώ όπως έχουμε μάθει ο δράστης έχει ξαναπασχολήσει τις αρχές, έχοντας φερόμενο συνεργό του κάποιον ονόματι Άλντο. Εμείς φυσικά θα κινηθούμε δικαστικά εναντίον τους, με όσα μέσα διαθέτουμε, αλλά η ζημιά στο παιδί δυστυχώς δεν εξαλείφεται…» είπε ολοκληρώνοντας ο διοικητικός ηγέτης των Λαμψακιωτών.

Ν. Γαληγιάννης: «Δεν προλάβαμε να κάνουμε κάτι,
έγινε έξω απ’ το γήπεδο…»

Απ’ την άλλη πλευρά ο πρόεδρος του ΠΑΟ Κανήθου Νίκος Γαληγιάννης έδωσε τη δική του διάσταση και τοποθετήθηκε με τη σειρά του στα όσα δυσάρεστα συνέβησαν την προηγούμενη εβδομάδα: «Το παιχνίδι τελείωσε και δεν έγινε το παραμικρό στο γήπεδο, αλλά έξω απ’ αυτό. Εμείς προσπαθήσαμε να σταματήσουμε τη φασαρία και ο παίκτης μπήκε στα αποδυτήρια, απ’ όπου πήδηξε κι έφυγε. Το παιχνίδι ήταν ήσυχο, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί έγιναν όλα αυτά, ίσως για προηγούμενα στον α’ γύρο, όπου δεν ξέρω και δεν είχα πάει στη Λάμψακο. Εμείς σαν διοίκηση δεν μπορούσαμε να προλάβουμε και να κάνουμε κάτι…» ήταν τα λόγια του διοικητικού παράγοντα του ΠΑΟΚ.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου