Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Νίκη σωτηρία!

ΜΕΓΑΛΟ ΔΙΠΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΤΣΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΨΥΧΙΚΟ ΜΕ 89-91 ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΕΝΤΑΛΕΠΤΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗ. ΗΡΩΑΣ Ο ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ ΜΕ 7 ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΝΤΟΥΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ.

Ομάδα ικανή για όλα φέτος η Παναγίτσα, μπορεί να χάσει από τον οποιοδήποτε (βλέπε Σπόρτιγκ), αλλά και να κερδίσει τον οποιοδήποτε όσο δύσκολο κι αν φαντάζει αυτό, όπως χθες μέσα στο Ψυχικό που με μεγάλα ψυχικά αποθέματα πήραν διπλό σωτηρίας μετά από παράταση με 89-91.
Μία μάγκικη νίκη που απαιτούσε καρδιά, καθαρό μυαλό και παίκτες που έχουν τσαγανό και που δεν «κωλώνουν» σε δύσκολες καταστάσεις.
Όταν το καλοκαίρι η Παναγίτσα αποκτούσε τον Παπακώστα, έκανε την υπέρβαση για τα δεδομένα της Γ’ Εθνικής, αποκτώντας ένα παίκτη επιπέδου Α1 και τώρα πλέον έρχεται η ώρα της απόσβεσης.
Σε μία δύσκολη στιγμή μετά την εντός έδρας ήττα-σοκ από τον Σπόρτιγκ, η Παναγίτσα έπρεπε να πάρει ένα μεγάλο διπλό γιατί αλλιώς έμπαινε σε περιπέτειες και τα κατάφερε χθες στο Ψυχικό με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Φάνη Παπακώστα.
Ο αγώνας ήταν συγκλονιστικός με πολλές διακυμάνσεις στο σκορ, με τη νίκη να αλλάζει διαρκώς χέρια και όλα να κρίνονται στις λεπτομέρειες.
Το Ψυχικό ξεκίνησε καλύτερα και προηγήθηκε 24-20 με όπλο το περιφερειακό σουτ, όμως η Παναγίτσα με ένα πολύ καλό β’ 10λεπτο και επιμέρους σκορ 13-22 έκλεισε το ημίχρονο μπροστά με 35-42.
Στο β’ ημίχρονο το Ψυχικό πλησίασε στο σκορ και όλα κρίθηκαν στο φινάλε.
Στην κανονική διάρκεια του αγώνα κι ενώ απέμειναν 5 δευτερόλεπτα, οι διαιτητές χρέωσαν με φάουλ τον Κουτσογιάννη που ήταν το 5ο και ο Ντάσης με 2/2 βολές ισοφάρισε σε 80-80, οδηγώντας το ματς στην παράταση.

Επική εμφάνιση

Χωρίς τον Κουτσογιάννη, αλλά και τους Τσίτση, Γυφτονικολό, που στην πορεία αποβλήθηκαν επίσης με πέντε φάουλ, η Παναγίτσα βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, ιδίως όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ με 87-82, αλλά και 89-84 μετά από μεσολάβηση δύο ελεύθερων βολών του Παπακώστα.
Στο 1’ 26’’ η Παναγίτσα έβγαλε την άμυνα και ο Παπακώστας με τρίποντη βόμβα μείωσε ακόμα περισσότερο σε 89-87.
Νέα καλή άμυνα των φιλοξενούμενων και στην επίθεση ξανά η μπάλα στα σίγουρα χέρια του Παπακώστα, που με 2/2 βολές αυτή την φορά ισοφάρισε σε 89-89.
Οι φιλοξενούμενοι με νέα εξαιρετική άμυνα έκλεψαν την μπάλα και στα 10’’ ο Παπακώστας με 1/2 βολές και ο Καλέργης αμέσως μετά επίσης με 1/2 διαμόρφωσαν το 89-91.
Στην τελευταία επίθεση και με την επαναφορά από το κέντρο το Ψυχικό πήγε για την ισοφάριση, ο Κορίζης αστόχησε και ο πάγκος της Παναγίτσας σηκώθηκε στον αέρα από τους πανηγυρισμούς για την μεγάλη ανατροπή και την σπουδαία νίκη με 89-91, που σε μεγάλο βαθμό εξασφαλίζει και την παραμονή, εφόσον βέβαια η ομάδα του Τσαούση πάρει τα ματς στην έδρα της στις επόμενες αγωνιστικές.
Από το Ψυχικό ξεχώρισαν οι Μιχόπουλος και Αρσένης.
Μεγάλος πρωταγωνιστής της Παναγίτσας, αλλά και ολόκληρου του αγώνα ο Παπακώστας με 28 πόντους εκ των οποίων οι περισσότεροι καθοριστικοί, εξαιρετικός ο Κουτσογιάννης που κάθισε στον πάγκο στην παράταση με πέντε φάουλ, ενώ πολύ καλή εμφάνιση έκανε και ο Τσίτσης με 17 πόντους.
Διαιτητές του αγώνα ήταν οι Μπούσιας-Σοφιανόπουλος.
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 24-20, 37-45, 55-60, 80-80 (καν. Διάρκεια) 89-91 (τελ. Αποτέλεσμα)
Α.Ε. ΨΥΧΙΚΟΥ (Ρεμεντέλας): Ρουμελιώτης 3 (1), Αχής 3 (1), Σταμούλης 2, Ντάσης 9 (1), Ψωμαδέρης 9, Γκαϊντάσοφ 14 (2), Αρσένης 15 (3), Μιχόπουλος 19 (3), Κορίζης 15, Λογοθέτης.
Ε. ΠΑΝΑΓΙΤΣΑ (Τσαούσης): Δέδες 6, Κουτσογιάννης 23 (5), Παπακώστας 28 (1), Περούλης 13, Τσίτσης 17 (3), Γυφτονικολός 3, Καλέργης 1, Μπέλλος, Ρουμελιώτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου