Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ Α.1 ΕΠΣΕ ΣΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ!

Το πρωτάθλημα της Α.1 ΕΠΣ Εύβοιας, 2010-11, πέρασε στην ‘’ιστορία’’! 
Η ΚΥΜΗ ήταν η πρωταθλήτρια και δύο ομάδες που είχαν κερδίσει την άνοδό τους, την περασμένη αγωνιστική περίοδο, η ΔΟΞΑ Προκ. και η ΑΜΑΡΥΝΘΟΣ, είπαν ‘’αντίο’’ στην μεγάλη κατηγορία…
Οι ‘’3’’ λοιπόν αποχαιρέτισαν την κατηγορία, η μια για την Δ’ Εθνική και οι άλλες 2 για την α.2 ΕΠΣΕ… Την θέση τους παίρνουν από την νέα αγωνιστική περίοδο, οι πρωταθλητές των δύο ομίλων της Α.2, ΚΑΣΤΕΛΛΑ και ΑΛΑΤΣΑΤΑ, μαζί με την ΙΣΤΙΑΙΑ που πήρε το εισιτήριο, κερδίζοντας το Νεοχώρι, στο μπαράζ ανόδου των δευτεραθλητών.

Από τα πλέον χαρακτηριστικά του πρωταθλήματος που έληξε:
-η ΚΥΜΗ μετά από τρία χρόνια που ‘’έφτανε στην πηγή αλλά νερό δεν έπινε’’, κατέκτησε τον πολυπόθητο τίτλο και την άνοδο για πρώτη φορά στην ιστορία της, στην Δ’ Εθνική…
-η ΑΕ ΧΑΛΚΙΔΑΣ, μπήκε στο πρωτάθλημα, με ποινή -6 βαθμών που την ακολουθούσαν από την μη συμμετοχή της στην Δ’ Εθνική! Κατάφερε και κάλυψε αυτό το ντεζαβαντάζ και τερμάτισε σε καλή θέση.
-η μάχη της παραμονής Ωρεών και Δόξας Προκ. δεν κρίθηκε, δυστυχώς, στο γήπεδο αλλά στα ‘’χαρτιά’’, με τον μηδενισμό του Ολύμπου Γυμνού, που ‘’ξέχασε’’ την κατάσταση υγείας…
-καλύτερη άμυνα αυτή των πρωταθλητών με μόλις 13 γκολ (μ.ο. 0.43/αγώνα), όπως και την καλύτερη επίθεση επίσης είχε η πρωταθλήτρια Κύμη, με 72 γκολ (μ.ο. 2.4/αγώνα).
-η ομάδα έκπληξη του πρωταθλήματος ήταν η ΔΡΟΣΙΑ, που φέτος έκανε το μεγάλο άλμα, διεκδικώντας μέχρι την προτελευταία αγωνιστική τον τίτλο, από την Κύμη… Επίσης η Δροσιά ήταν η μοναδική ομάδα που δεν γνώρισε την ήττα από την πρωταθλήτρια Κύμη (1-1 στην Κύμη και νίκη 1-0 στη Δροσιά).
-τα περισσότερα γκολ σε αγώνα μπήκαν την τελευταία αγωνιστική στο ‘’τοπικό ντέρμπι’’ Κριεζών-Ταμυναϊκού, συνολικά 13 γκολ (9-4)…!
-μεγαλύτερη εκτός έδρας νίκη αυτή του ‘’Αγίου’’ (Νικολάου) στους Ωρεούς με το εκπληκτικό 0-7!!!
Πιο κάτω σας παρουσιάζουμε το πρωτάθλημα της Α.1 σε αριθμούς και με στατιστικές λεπτομέρειες… Είναι στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί, στην διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου, από τις περιγραφές των αγώνων, που παρακολουθούσαν οι συντάκτες των ‘’Ε-Σ’’, αλλά και από τα στοιχεία που μας έδιναν οι κατά τόπους ανταποκριτές και παράγοντες. Είναι λοιπόν λογικό, στα στοιχεία αυτά να υπάρχουν, πιθανόν, και κάποιες παραλείψεις. Απλά όλα έχουν καταγραφεί όπως μας δόθηκαν τα στοιχεία.
Ακολουθούν, αναλυτικοί πίνακες ανά αγωνιστική: -με τους σκόρερς, -με τα πέναλτι και τις κόκκινες, που είχε υπέρ και κατά η κάθε ομάδα και –τα δοκάρια…
                                                                                           ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Αποστόλης Αποστολίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου