Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Τα «φτερά» της επίθεσης!

Ο Δημ.Πάλλης(Αίολος)
Μετά τους φερέλπιδες μέσους των ευβοϊκών ομάδων, που σας παρουσιάσαμε στο προηγούμενο φύλλο, ακολουθούν ακόμα τέσσερις ταλαντούχοι ποδοσφαιριστές από 13 έως 16 ετών, που αγωνίζονται ως ακραίοι επιθετικοί και αμυντικοί και διαπρέπουν στα τοπικά πρωταθλήματα (κυρίως της υποδομής), αλλά και στις Μικτές Ευβοίας.
Τα ονόματά τους έχουν συζητηθεί ουκ ολίγες φορές στους κύκλους των ποδοσφαιρικών σωματείων της περιοχής, ωστόσο οι ίδιοι φροντίζουν να κρατάνε χαμηλό προφίλ και να δουλεύουν σκληρά για να πετύχουν, αφήνοντας τα διθυραμβικά σχόλια στην άκρη. Οι στόχοι τους είναι κοινοί, όπως και η θέληση για καταξίωση στο ποδοσφαιρικό στερέωμα.
Το IMScouting των «Ε-Σ», εξέτασε για ακόμη μία φορά την βάση δεδομένων που έχει συγκεντρώσει όλη την χρονιά, ξεχώρισε τους …διεμβολιστές για τις αντίπαλες άμυνες και σας τους παρουσιάζει, όπως και τις εκτιμήσεις των προπονητών τους…

Γ. Βάρκας (Αν. Ευρίπου): «Να γίνω ολοκληρωμένος ποδοσφαιριστής»

Αν και είναι μόλις 13 χρονών (γεν. 27/3/98), ο Γιάννης Βάρκας της Αναγέννησης Ευρίπου, φαίνεται να έχει τα στοιχεία που χρειάζεται ένας νέος ποδοσφαιριστής για να εξελιχθεί και να αγγίξει το μέγιστο των δυνατοτήτων του.
Η μαχητικότητα, το πείσμα και η συνεχής σκληρή δουλειά για βελτίωση είναι κάποια από τα χαρακτηριστικά που τον διακρίνουν. Το ταλέντο του νεαρού εξτρέμ ξεχώρισε από την συμμετοχή του στην ομάδα παμπαίδων και παίδων του Ευρίπου, αλλά και από τις Μικτές Ευβοίας, όπου είναι βασικό στέλεχος.
Με τις καλές εμφανίσεις που πραγματοποίησε την φετινή χρονιά, έχει αρχίσει να κερδίζει την εμπιστοσύνη του προπονητή του, Σούλη Παππά, και τα επόμενα χρόνια, καλώς εχόντων των πραγμάτων, σίγουρα θα αποτελέσει ένα από τα βασικότερα κομμάτια του «παζλ» που συνθέτουν την ομάδα ανδρών της Αναγέννησης Ευρίπου…

Αγαπημένη θέση-ρόλος:
«Μου αρέσει να αγωνίζομαι ως εξτρέμ, αλλά και ως δεκάρι».

Θέλει βελτίωση: «Να βελτιώσω όλα τα στοιχεία που χρειάζονται για να γίνω ολοκληρωμένος ποδοσφαιριστής».

Στόχος-όνειρο: «Να παίξω σε μία ομάδα της Α’ Εθνικής».

Αγαπημένη ομάδα (Ελλάδα-εξωτερικό): «Ο Ολυμπιακός και η Μπαρτσελόνα».

Αγαπημένος παίκτης: «Ο Μέσι και ο Φετφατζίδης».



Σούλης Παππάς: «Είναι ένας παίκτης με πολλές δυνατότητες. Περιέχει κάποια στοιχεία που δύσκολα συναντάς σε ένα τόσο νέο παιδί. Είναι δυναμικός, σκληρός, πεισματάρης και δουλεύει πολύ σκληρά για να βελτιωθεί.
Επίσης, αυτά που μου αρέσουν σε εκείνον είναι η θέληση που έχει για να γίνει καλύτερος και η συνεχής μαχητικότητα που δείχνει μέσα στο γήπεδο, δεν παρατάει εύκολα τις φάσεις. Ωστόσο πρέπει να βελτιώσει την συνεργασία του με τους συμπαίκτες του, διότι πολλές φορές θέλει να τα κάνει όλα μόνος του, να βλέπει πιο πολύ χώρο στο γήπεδο και να έχει καλύτερες επιλογές στις πάσες του.


Β. Μιχελής (Αρτάκη): «Να παίξω σε μία μεγάλη ομάδα»

Πολυδιάστατος ποδοσφαιριστής θεωρείται ο 16χρονος (γεν. 30/6/94) Βασίλης Μιχελής της Αρτάκης, αδερφός του Θανάση και του Κώστα που αγωνίζονται στον Ηρακλή Ψαχνών. Αν και η φυσική του θέση είναι δεξί μπακ, ωστόσο μπορεί να αγωνιστεί ως εξτρέμ, αλλά και ως αμυντικό χαφ! Έκανε τα πρώτα ποδοσφαιρικά του βήματα στις ακαδημίες της Νεάπολης, στα 14 του μεταγράφηκε στην Ε. Παναγίτσα, για ένα χρόνο, και αμέσως μετά στην Αρτάκη, όπου αγωνίζεται τα τελευταία δύο χρόνια.
Είναι βασικό μέλος στις Μικτές Ευβοίας, όμως την φετινή χρονιά στάθηκε άτυχος, καθώς ένας τραυματισμός στην αρχή της σεζόν τον άφησε εκτός γηπέδων για 6 μήνες. Κατάφερε να πάρει κάποιες συμμετοχές στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος, όταν και επέστρεψε και την ερχόμενη σεζόν ετοιμάζεται για την επάνοδο στα ποδοσφαιρικά δρώμενα της πόλης, ελπίζοντας ότι τίποτα δεν θα του στερήσει ξανά αυτό που αγαπάει και δεν είναι άλλο από το …ποδόσφαιρο.

Αγαπημένη θέση-ρόλος:
«Μου αρέσει να αγωνίζομαι ως δεξί μπακ, αλλά και αμυντικό χαφ.

Θέλει βελτίωση: «Πρέπει να βελτιώσω την τεχνική μου».

Στόχος-όνειρο: «Να παίξω κάποια μέρα σε μία μεγάλη ομάδα».

Αγαπημένη ομάδα (Ελλάδα-εξωτερικό): « Ο Ολυμπιακός και η Άρσεναλ».

Αγαπημένος παίκτης: «Ο Γκάρεθ Μπέιλ της Τότεναμ και ο Κέβιν Μιραλάς».


Βαγγ. Τόγιας: «Είναι ένα πολύ καλό παιδί, είναι υπάκουος  και συνεπής στις προπονήσεις. Φέτος στάθηκε άτυχος με τον τραυματισμό που είχε και δεν έπαιξε πολλά παιχνίδια, αλλά ελπίζω του χρόνου να είναι γερός για να βοηθήσει όσο μπορεί την ομάδα.
Τα στοιχεία που τον διακρίνουν είναι η ταχύτητά του και η καλή τεχνική του κατάρτιση.
Αυτό που πρέπει να βελτιώσει περισσότερο είναι η σιγουριά στις πάσες του.


Δ. Πάλλης (Αίολος Κριεζών): «Να ασχοληθώ επαγγελματικά με το ποδόσφαιρο!»

Εξαιρετική περίπτωση αριστερού εξτρέμ είναι ο 13χρονος (γεν. 3/3/98) Δημήτρης Πάλλης του Αίολου Κριεζών.
Ο ίδιος ξεχώρισε από την συμμετοχή του στις Μικτές Ευβοίας, αλλά και από την εκπληκτική φετινή παρουσία του στα πρωταθλήματα Υποδομής με τους παίδες του Αίολου, καθώς κατάφερε να πετύχει 7 γκολ και να χριστεί πρώτος σκόρερ της ομάδας.
Τα καλά τεχνικά χαρακτηριστικά που διαθέτει, παρά το νεαρό της ηλικίας του, σίγουρα τον θέτουν υποψήφιο για να μεταπηδήσει τα επόμενα χρόνια από τα Κριεζά στην Κύμη, όπως έγινε φέτος με τον Γιάννη Κοτρώζο.

Αγαπημένη θέση-ρόλος:
«Μου αρέσει πολύ η θέση του αριστερού εξτρέμ, όπου παίζω, διότι έχω δημιουργικό ρόλο. Επίσης μου αρέσει να κάνω ντρίμπλες, να βγάζω σέντρες και πάσες για να πετύχει η ομάδα μου κάποιο γκολ.

Θέλει βελτίωση: «Πρέπει να βελτιώσω την φυσική μου κατάσταση και την δύναμη στο σουτ».

Στόχος-όνειρο: «Να ασχοληθώ επαγγελματικά με το ποδόσφαιρο και να παίξω κάποια στην Α’ Εθνική.

Αγαπημένη ομάδα (Ελλάδα-εξωτερικό): «Ο Ολυμπιακός και η Μπαρτσελόνα».

Αγαπημένος παίκτης: «Ο Μέσι και ο Μιραλάς».

Βαγγ. Ντόβολης: «Είναι ένα εξαιρετικά ταλαντούχο παιδί και πολύ καλός χαρακτήρας. Έχει άρτια τεχνική κατάρτιση και είναι συνεπείς στις προπονήσεις, όσο μπορεί βέβαια, διότι λόγω μαθημάτων δεν είναι πάντα εφικτό να έρχεται. Πιστεύω ότι αν συνεχίσει να έχει διάθεση για δουλειά και αφοσίωση σε αυτό που κάνει, δεν θα χαθεί.
Έχει όλα τα προσόντα για να πετύχει. Είναι πολύ μικρός ακόμα, έχει όλο το μέλλον μπροστά του για να βελτιωθεί και μόνο αν ο ίδιος το θέλει θα τα καταφέρει».



Γ. Κοτρώζος (Κύμη): «Στόχος μου η Α’ Εθνική!»

Ακραίος επιθετικός με την δύναμη και την ταχύτητα να τον ξεχωρίζουν, είναι ο Γιάννης Κοτρώζος της Κύμης.
Ο 16χρονος (γεν. 5/1/95) αριστερός εξτρέμ, γέννημα θρέμμα του Αίολου Κριεζών, έκανε φέτος το άλμα στην ομάδα της Κύμης και στέφθηκε πρωταθλητής Α1 ΕΠΣΕ, έχοντας 13 συμμετοχές.
Το ταλέντο του ξεχώρισε και στις Μικτές Ευβοίας, γεγονός που τον έβαλε στο στόχαστρο του Ατρόμητου Αθηνών, όπου και δοκιμάστηκε, αφήνοντας πολύ καλές εντυπώσεις.
Η μεταγραφή του, όμως για άγνωστους λόγους δεν προχώρησε. Τη νέα σεζόν, όντας πλέον ποδοσφαιριστής Δ’ Εθνικής θα προσπαθήσει να βάλει το δικό του …λιθαράκι, τόσο για να φτάσει η Κύμη όσο πιο ψηλά γίνεται, όσο και ο ίδιος, μέσα από αυτή την προσπάθεια να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα και να παίξει κάποια μέρα στην Α’ Εθνική…

Αγαπημένη θέση-ρόλος:
«Μου αρέσει να παίζω αριστερό εξτρέμ και δεκάρι, να μοιράζω την μπάλα και να δημιουργώ φάσεις για γκολ».

Θέλει βελτίωση: «Πρέπει να βελτιώσω την αντοχή μου».

Στόχος-όνειρο: «Ο στόχος μου είναι να φτάσω όσο πιο ψηλά γίνεται και να παίξω στην Α’ Εθνική».

Αγαπημένη ομάδα (Ελλάδα-εξωτερικό): «Ο Ολυμπιακός, η Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ Μαδρίτης, επειδή θαυμάζω τον Μουρίνιο».

Αγαπημένος παίκτης: «Φυσικά ο Μέσι! Δεν υπάρχει καλύτερος αυτή την στιγμή».

Βαγγ. Ντόβολης: «Είναι πολύ καλό παιδί και ταλαντούχος ποδοσφαιριστής. Έχει φοβερή δύναμη, παρά το νεαρό της ηλικίας του, καλή τεχνική κατάρτιση και είναι ιδιαίτερα ταχύς. Πιστεύω τη νέα χρονιά μέσα από τα παιχνίδια στην Δ’ Εθνική θα φτάσει σε καλύτερο επίπεδο και θα πάρει εμπειρίες, που για ένα τόσο νέο παιδί είναι πολύ χρήσιμες για την συνέχεια.
Πιστεύω ότι αν συνεχίσει να δουλεύει θα πετύχει τους στόχους που έχει θέσει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου