Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Επιμορφωτικό Σεμινάριο Προπονητών: Με όποιον δάσκαλο καθίσεις!

Οι προπονητές έγιναν...μαθητές!
Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 11 Ιουνίου σε δύο…μέρη, το 8ο επιμορφωτικό σεμινάριο προπονητών, η θεωρία στο συνεδριακό κέντρο Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και η…πράξη στο Δημοτικό στάδιο Χαλκίδας.
Εκεί, παραβρέθηκαν και έδωσαν τα «φώτα» τους στους προπονητές της Εύβοιας οι Δημήτρης Λιάπης και Κώστας Τελμετίδης(καθηγητές ΕΠΟ-UEFA), Νίκος Γεωργιάδης(αθλητικός ψυχολόγος), Γιώργος Πήδουλας(γυμναστής φυσικής κατάστασης ποδοσφαίρου), Βασίλης Καλαποθαράκος(καθηγητής φυσικής αγωγής ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής) και Περικλής Παπανάγης(προπονητής ποδοσφαίρου UEFA A’).
Αυτή η οποία δεν κρίθηκε ικανοποιητική ήταν η συμμετοχή των προπονητών της Εύβοιας στο σεμινάριο, καθώς λίγοι ήταν αυτοί που το τίμησαν με την παρουσία τους, γεγονός που δεν άρεσε ιδιαίτερα στον πρόεδρο του συνδέσμου Τάσο Ταυταρίδη ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων: «Ένας προπονητής είναι το Α και Ω σε μία ομάδα. Προσπαθήσαμε να επιμορφωθούμε όλοι οι προπονητές, γιατί θεωρούμε ότι η μόρφωση είναι βασικό κομμάτι για τον προπονητή, ώστε να μπορεί να καθοδηγεί σωστά την ομάδα του μέσα στον αγωνιστικό χώρο, φέραμε σοβαρούς και καλούς ομιλητές και πιστεύουμε πως κάναμε ότι μπορούσαμε. Βέβαια η παρουσία των προπονητών αριθμητικά δεν ήταν καθόλου καλή, είναι άσχημο το γεγονός αυτό, όμως ξαναλέω ότι κάναμε αυτό που έπρεπε και όσο είμαστε στο σύνδεσμο διοίκηση, θα επιχειρούμε πάντα το καλύτερο. Στόχος του κάθε συνδέσμου είναι να κάνει τουλάχιστον ένα τέτοιο σεμινάριο, εμείς κάθε χρόνο τέτοια εποχή κάνουμε το συγκεκριμένο σεμινάριο, πάντως σύμφωνα με τις μαρτυρίες των συναδέλφων που έδωσαν το παρών, έμειναν ευχαριστημένοι από τα όσα άκουσαν από τους ομιλητές, ένας προπονητής πρέπει να λειτουργεί σαν…σφουγγάρι για να μπορεί να μεταφέρει τις γνώσεις του στους ποδοσφαιριστές».
Ορισμένοι από τους πιο γνωστούς προπονητές στην τοπική «κοινωνία» του Ευβοϊκού ποδοσφαίρου που βρέθηκαν το απόγευμα στο Δημοτικό στάδιο στο πρακτικό κομμάτι του σεμιναρίου(με την παρουσία νεαρών ποδοσφαιριστών από την ακαδημία του Ληλάντιου) ήταν οι Μιχάλης Μαύρος, Δημήτρης Ακριτίδης, Γρηγόρης Μάλλιαρης, Σταύρος Σταθαράς, Γιάννης Μπασούκος, Αργύρης Μαστραγγελής, Παναγιώτης Τοκπασίδης, Νίκος Ρόγκας, Βλάσης Ταυλαρίδης, Βαγγέλης Μπρισίμης και άλλοι, οι οποίοι στην καρδιά της…ζέστης, παρακολούθησαν με την δέουσα προσοχή την προπόνηση τακτικής που ακολουθήθηκε.
Όπως τονίστηκε από τους «δασκάλους» « δεν υπάρχει αυτοματοποιημένο ποδόσφαιρο. Δουλεύουμε ανάλογα με την κατάσταση και τις συνθήκες που δημιουργούνται την ώρα του αγώνα, όμως τις λύσεις τις δουλεύουμε στην προπόνηση. Βοηθήστε τους παίχτες να βοηθήσουν τους εαυτούς τους».
Όσον αφορά το θεωρητικό μέρος του σεμιναρίου, αυτό περιελάμβανε κυρίως τη συμβολή του προπονητή στην ψυχολογία του ποδοσφαιριστή, τον εβδομαδιαίο προγραμματισμό φυσικής κατάστασης με και χωρίς τη μπάλα, αλλά και την ανάλυση του αντιπάλου.
Στο μεταξύ να σημειωθεί ότι από τον Σύνδεσμο Προπονητών Ευβοίας πέρα των ομιλητών, τιμήθηκαν για την προσφορά τους και οι Κώστας Βέττας, Κώστας Γράππας, Βαγγέλης Καπενής, Παύλος Παπαδόπουλος, Βαγγέλης Ντόβολης καθώς και η ομάδα της Κύμης για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος Ευβοίας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου